top of page

7.9.13 Lene og Peter bliver gift

Tilbage i 2010 var vi på bilferie rundt i Europa, og her starter historien om, hvorfor vi blev gift. Årsagen var et taske røveri. Dertil kom, at det blev et arrangeret ægteskab.
 
Vi var taget til Luxembourg, hvor vi havde en dejlig aften, fik en god nats søvn, men herefter med en vejrudsigt, der sagde: Regn, regn og atter regn.
Vi besluttede derfor næste dag, mens vi spiste frokost udenfor under et overdækken, at vi ville rejse videre. Vejrudsigten tilsagde, at vejret i Barcelona var: Sol, sol og atter sol. Altså afsted mod Barcelona.
 
Vi gjorde holdt for natten på et motel i Poitiers i Frankrig. Om morgenen konstaterede vi, at der havde været indbrud i bilen, og det meste af Peters fotoudstyr og en bærbar pc var blevet stjålet. Nå, det tog vi nu ikke så tungt - vi kunne jo hverken gøre fra eller til - så Lene fik tyveriet anmeldt hos det franske gendarmeri og vores danske forsikringsselskab. Herefter var det videre mod Barcelona.
 
Da vi ankom til vores hotel først på aftenen, satte vi kufferterne på værelset og gik i baren. Mens Lene sad i baren med sin håndtaske hængende over kanten på barstolen, mærkede hun pludselig en bevægelse - og væk var tasken.
Endnu engang måtte Lene anmelde endnu et tyveri til - denne gang - det spanske politi og endnu en gang til vores danske forsikringsselskab. Dertil kom, at alle Lenes kreditkort og personlige papirer, herunder pas, var stjålet, så hun måtte også spærre alle sine konti. (Hvad gør kvinder ikke for at få fat i mandens kreditkort...).
 
Og dette tasketyveri er den indirekte årsag til at vil blev gift, for da vi kom tilbage til Danmark gik turen til rådhuset for at få blandt andet nye pas. Lene kom i snak med damen i quick-skranken, og undervejs fortalte damen, at man kunne få foretaget mange ting i denne skranke, som f.eks. forny pas, ordnet visse simple skatteting, blive gift m.m.
Nå, vi fik vores pas, og så spørger Lene, om vi skal gifte os.
Uha, da, da, tænkte Peter, hun joker, så Peter svarede grinende nej.
 
Tiden gik, og det blev 2012, hvor der er nogle specielle datoer undervejs. En af dem er 12.12.12, som også er Peters fødselsdag. På vej på arbejde taler de i morgenradioen om de mange, der skal giftes denne dag, og Peter husker tilbage på oplevelsen på rådhuset for mange år siden, og siger så til Lene, at hvis hun vil giftes, så skal det være i dag, hvor der en vis sandsynlighed for, at Peter kan huske datoen.
Lene forsøger - uden Peters viden - at arrangere en vielse i løbet af dagen, men vores kommune skal bruge 3 uger til at arrangere en vielse, så det blev ikke til noget.
Vi kunne dagen efter konstatere, at vi kunne være taget ind til Københavns rådhus og blive viet direkte fra gaden, men det er så en anden sag.
 
Lene undersøgte derefter - igen uden Peters viden, men i samråd med Lene og Mette - om vi så kunne blive gift d. 20.12.2012, men også her skulle kommunen bruge de mange uger til at forberede det, så det blev heller ikke til noget.
 
Herefter var der ikke mere snak om giftemål.
 
Og dog, for nytårsaften 2012 fortalte vi historien til vores gæster, Lene og Børge. De tog derefter deres kalendere frem og fandt hurtigt ud af, at næste specielle dato var d. 7.9.13 og besluttede så, at vi skulle giftes på denne dag. Vi var på intet tidspunkt involveret i beslutningen, så vores ægteskab må vel kaldes et arrangeret ægteskab.
 
Historien stopper ikke her. Peter ansøgte via nettet om at blive gift med Lene d. 7.9.13. Det måtte han godt og fik en kvittering pr. mail til dokumentation for dette. Dog skulle Lene lige sige ok, hvilket også sker over nettet. Lene fik ikke lov til at sige ok. Pudsig situation: Peter har dokumentation for at blive gift med Lene. Lene kan ikke få lov at kvittere for dette. Dette til trods for, at kommunen jævnligt sender mails til Lene om at gå ind på nettet og kvittere for brylluppet.
Det viste sig, at man tidligst kan bestille en borgerlig vielse 4 måneder inden brylluppet. Altså måtte vi vente med fuldbyrdelsen af den administrative del af vielsen.
 
På dagen 4 måneder før d. 7.9.13 mødte vi op på rådhuset. Her fik vi begge to lov til at blive gift med hinanden - og sådan blev så.
 
Efter brylluppet modtager Lene fortsat mails fra kommunen om at kvittere for, at hun vil giftes d. 7.9.13.
 
7.9.13 Lene og Peters bryllup

7.9.13 Lene og Peters bryllup

Billeder fra fotograf Ole Bjørk. Ole tog billeder før, under og under starten af receptionen.

7.9.13 Lene og Peters bryllup

7.9.13 Lene og Peters bryllup

Birte tog billeder både i Sengeløse og til receptionen.

7.9.13 Lene og Peters bryllup

7.9.13 Lene og Peters bryllup

Henrik tog også billeder til brylluppet. Der er billeder fra vielsen i Sengeløse og fra den efterfølgende reception.

7.9.13 Lene og Peters bryllup

7.9.13 Lene og Peters bryllup

Den yndigste brud - og det er min. Peter.

7.9.13 Lene og Peters bryllup

7.9.13 Lene og Peters bryllup

Vi kom også i avisen.

bottom of page