top of page

2013 Sydafrika og Zimbabwe

En safaritur, som vi havde besluttet os for inden vores bryllup, men da brylluppet blev holdt 2-3 uger inden safarirejsen, blev det til vores bryllupsrejse.
 
Vi boede på Nyati lodge, hvor vi havde egen hytte med egen terrasse med udsigt til Olifants River, som lå bare 20 meter fra terrassen. Der var luksus mad og fri bar og i det hele taget bare luksus hele "vejen" igennem. Vil blev tilmed fejret af guider, personale og de øvrige gæster med vores bryllup.
Det blev til mange safariture, en ballonfærd, besøg i et township m.m.
 
Fra Nyati skulle vi videre til Zimbabwe og se Victoria Falls. Først fløj vi til Johannesburg, hvor vi tibragte det meste af en dag sammen med en lokal guide, der viste os rundt primært i Soweto og fortalte glimrende undervejs. Næste dag var det så afsted med fly til Zimbabwe.
 
I Zimbabwe boede vi på det 100 år gamle Victoria Falls Hotel, som ligger blot 10 minutters gang fra et verdens største og smukkeste vandfald, Victoria Falls. Udover at se vandfaldet var vi på flodtur og farlig tur før solnedgang - alene - for at se et træ (baobab træ). Farligt fordi vi gik i savanneområde 50 meter fra floden, hvor alle dyr - også de farlige - skulle ned at drikke. Vi overlevede - men det var en smule nervepirrende, da vi kunne se mange dyr blot 30 meter fra os inde i savannen, blandt andet bøflen, som er den af de store fem, som har dræbt flest mennesker. Uuuh...
 
Nå, vi overlevede, fik set baobab træet og alt det andet.
 
28-09-13 Ankomst

28-09-13 Ankomst

Det blev til et par billeder fra vores hytte ud over Olifants River, som 'løb' lige uden for vinduet.

29-09-13 Bush walk og Tshukudu

29-09-13 Bush walk og Tshukudu

Første morgen var tidligt op for at være klar til en Bush walk rundt om vores lodge. Vi var nede ved floden, hvor vi så en krokodillerede med rester af æg fra udrugede unger, flodheste og deres afføring, kranier (fra vortesvin, tror vi), gribbe m.m. i Tshukudu var vi på safari og så masser af dyr.

30-09-13 Lulekani og solnedgang

30-09-13 Lulekani og solnedgang

Vi blev vist rundt i Township Lulekani, hvor vi var på besøg i blandt andet et kvindehjem, et middelklassehjem, Mandelahus, hos en medicin mand (kvinde og hendes lærling) og i en flygningelejr. Undervejs fik vi frokost, som var et typisk sydafrikansk måltid, som blandt andet bestod af to friturestegte sommerfuglelarver - og de smagte af chips. På vej hjem gennem Nyati så vi flere dyr og en flot solnedgang

01-10-13 Kruger National Park

01-10-13 Kruger National Park

Den første store safaritur. Den gik til Kruger national Park. Jagten gik på 'The Big Five'. Da dagen var omme havde vi set de 4. Leoparden manglede. The Big Five (”The Big Five” handler ikke om størrelse, men om hvor svære dyrene er at nedlægge, og hvor farlige de er at jage.): - Løve - Afrikansk elefant - Vandbøffel (den farligste) - Leopard - Næsehorn

02-10-13 Ballonfærd

02-10-13 Ballonfærd

Peter stor op kl. 2:45 for at tage afsted på ballonfærd, der startede i morgengryet. Det var ca. 1½ times kørsel og 1 times ventetid på at få klargjort ballonen. Der var 2 balloner af sted.

02-10-13 Flodsafari

02-10-13 Flodsafari

Lene havde været på bush safari om morgenen og Peter på ballonfærd. De to grupper, vi var i, mødtes og tog på flodsafari på Olifants River. På vej hjem så vi Nyatis næsehorn.

03-10-13 Kruger National Park

03-10-13 Kruger National Park

Vi bytttede en heldagstur til Drakensbjergene med endnu en tur til Kruger National Park. Dvs. vi måtte betale ekstra for turen, men sådan var det så. Vi var der trods alt primært afsted for at komme på afrikansk safari og dyr - ikke bjerglandskaber, de findes også i Europa.

04-10-13 Elefantsafari, HESC m.m.

04-10-13 Elefantsafari, HESC m.m.

Tidligt op og afsted til Camp Jabulani, hvor vi var på elefantsafari. Camp'en er opkaldt efter elefanten Jabulani, som vi hilste på - i live, altså elefanten. Bagefter var vi inde og se 'The Hoedspruit Endangered Species Centre' (HESC), som tager sig af sjældne og skadede dyr - især geparder. Til sidst er der lidt aftenbilleder fra vores terrasse.

05-10-13 Johannesburg, Soweto

05-10-13 Johannesburg, Soweto

På vej til Zimbabwe havde vi en dag i Johannesburg, hvor vi hyrede en lokal guide, der kørte os rundt og fortalte om byen - især Soweto og området omkring Mandela House.

06-10-13 Zimbabwe, hotel, solnedgang

06-10-13 Zimbabwe, hotel, solnedgang

Vi ankom til Victoria Falls Hotel, hvor vi gik tur indenfor og udenfor hotellet og tog billeder. Senere på dag var vi på cruise på Zambezi floden og se dyr og en flot solnedgang.

bottom of page