top of page

18 - 21.02.11 Berlin

Forlænget weekend i Berlin -. og det var hamrende koldt.
 
Vi bevægede os ikke meget mere en nogle få hundrede meter udenfor, inden vi trak ind på nærmeste kaffe- eller tehus for at lune os.
 
Vi fik blandt andet set Terrorens topografi (muren), Checkpoint Charlie og tilhørende museum, det olympiske stadion, Brandenburger Tor, Rigsdagen og Berlins TV tårn.
 
Den sidste dag, mens vi sad og ventede i lufthaven på flyveren hjem, begyndte Peters næse at "løbe", og inden vi landede i Kastrup Lufthavn, var Peter sengemoden med feber en omgang kraftig forkølelse.
 
18.02.11 Afrejse, Checkpoint Charlie

18.02.11 Afrejse, Checkpoint Charlie

Flyveren fløj kl. 8:30. Det tog ca. 45 min. Så var det ellers afsted med tog til Bülow Strasse, hotel City B. Her kom vi med i en reklameoptagelse, da vi skulle tjekke ind for Jyske Bank. Derefter gik turen mod Check Point Charlie, hvor vi var inde på museet. Det er ret tankevækkende at læse om de rædsler, som er sket ikke så langt fra Danmark og ikke for så længe siden. Aftenen sluttede vi af med en aftentur, aftensmad og Lene fik en snak med en af vagterne foran en regeringsbygning.

19.02.11 Olympisk stadion

19.02.11 Olympisk stadion

Turens højdepunkt for Peter var besøg på det Olympiske stadion. Der har været to stadioner. Et blev bygget til de aflyste sommerlege i 1916. Det nuværende olympiske stadion blev oprindelig bygget til sommerlegene i 1936. Historisk set er det hjemmebane for Hertha BSC. Det blev også brugt ved VM i Fodbold i 1974, hvor 3 kampe blev afviklet. Ved VM i 2006 blev afviklet 6 kampe, blandt andet finalen. Aftenen sluttede med en Bach koncert i "pudderdåsen".

20.02.11 Brandenburger Tor m.m.

20.02.11 Brandenburger Tor m.m.

På Brandenburger Tor var der demonstration mod styret og henrettelserne i Iran. I Rigsdagen (på toppen af bygningen) fik vi turens bedste måltid: Svinekæber, langtidsstegt i tolv (12) timer ved 70 graders varme. Vi besøgte "Terrorens topografi", hvor nazisternes SS styrede politistaten før og under krigen. Til sidst var vi en tur fordi "Det jødiske museum".

21.02.11 TV tårn og hjemrejse

21.02.11 TV tårn og hjemrejse

Vi skulle være ude af hotellet kl. 11. Vi fik lov at have vores kufferter stå indtil vi skulle mod lufthavnen. Vi tog ud til TV tårnet, hvor vi spiste og drikke te og kaffe. Til sidst tog vi tilbage til hotellet for at hente vores kuffertere., og så var det afsted til Schönefeld lufthavn. Her havde vi også god tid, så vi fordrev tiden med at læse, få lidt aftensmad (burger og pomfrites) alt imens Peter udviklede en snotnæse, som kostede en uges sygdom derhjemme efterfølgende.

bottom of page