top of page

24 - 29.04.10 Lissabon

Vi tog afsted fra et koldt, koldt Danmark til et varmt, varmt Lissabon, Portugal. Der var blå himmel, 27-28 grader og det var bare hver eneste dag.
 
Det var en super tur, med masser af gode oplevelser - uden det hele var planlagt i forvejen, hvilket passede Lene rigtig godt.
 
Lissabon var en fattig by sammenlignet med alle andre storbyer, vi har været i. Bybilledet efterlader et indtryk af mange dårligt, vedligeholdte huse, ja, hvis man bruger ordet ruiner, så er det vist ikke for kraftigt beskrevet.
 
Vi fik set Estadio de Luz (Benficas hjemmebane). Desværre var der udsolgt til deres kampe, så kampen  oplevede i stedet den første aften på et lokalt spisested - meget lokalt, ingen kunne tale engelsk - på tv. Det var en sjov aften.
 
Vi fik set tyrefægterarenaen - udefra. Det var en uge for tidligt, da sæsonen først startede en uge senere.
 
Vi var byrundtur med turistbus og sporvogne og fik set en masse som f.eks. Belem, Oceanarium (verdens næststørte - Europas største), købt portvin (uuuhm), oplevet Fado og meget mere. Alt sammen kan du se i billederne fra turen.
 
24.04.10 Afrejse

24.04.10 Afrejse

Fra et koldt Danmark til et varmt Lissabon i Portugal med blå himmel og 27-28 grader hver eneste dag.

25.04.10 Belém

25.04.10 Belém

Vi var afsted til Belém Tower,som er et befæstet tårn. Tårnet ligger i vandkanten ud til Tagus floden (som har forbindelse til Atlanterhavet). Her spiste vi frokost, inden vi tog videre på rundtur. Det viste sig at dagen var Portugals frihedsdag, hvor man fejrer nellikke-revolutionen. Vi befandt pludselig midt i al festligheden med demonstrationer og parader. Dagen sluttede med (skrækkelig) sækkepibe musik på pladsen foran Igreja do Carmo (ruinerne af en gammel kirke), hvor vi også spiste.

26.04.10 Oceanarium

26.04.10 Oceanarium

Vi gik forgæves til tyrefægtning. I stedet besøgte vi verdens næststørste Oceanarium, som blandt andet huser et par klumpfisk, hvor den ene er kæmpestor.

27.04.10 Estadio de Luz

27.04.10 Estadio de Luz

Vi var på rundtur på Estadio de Luz (Benficas hjemmebane) som dagens højdepunkt. På museet, som er en del af stadion, er der blandt andet billeder fra dengang Michael Manniche (tidligere Hvidovre spiller) var med på Benficas mesterhold. Efter stadionbesøget vandrede vi rundt i Lissabons gader og så sporvogne, endnu en demonstration og sluttede eftermiddagen af med at sidde på en cafe med udsigt over byen og bare nyde at være til.

28.04.10 En borg og fado

28.04.10 En borg og fado

En dag, hvor Peter fik nye sandaler, og hvor vi besøgte Castelo de São Jorge, som er en borg, der ligger på en af højenerundt om Lissabon. Det var også dagen, hvor vi købte en masse flasker portvin, som vi fik med hjem. Om aftenen var vi i Fado teater, hvilket var lidt la-la. Det var en del bedre bagefter, hvor vi spiste aftensmad i en restaurant, hvor der blev underholdt med guitar og fado-sang.

29.04.10 Hjemtur

29.04.10 Hjemtur

Sidste dag, som samtidig var afrejsedag fra Lissabon. Vi havde ingen planer for dagen, så vi brugte tiden på at slappe af, spise frokost på en gaderestaurant og siden med at læse og drikke te og kaffe i lufthavnen, inden vi flløj hjem.

bottom of page