top of page

11 - 17.04.09 Paris

Vi var igen på ferie i Paris. En by med masser at se og opleve, så der kan man tage ned igen og igen.
 
Denne gang var vi på Orangeriet og se Monet billeder, på gåtur fra Concordepladsen og langs med Seinen op til Triumfbuen, hvor den Ukendte Soldats Grav findes, og hvor der brænder en evig flamme til minde om de faldne i 1. verdenskrig.
 
Vi besøgte Pere Lachaise (kirkegård) og så blandt andet Oscar Wilde, Edith Piaf og Jim Morrisons gravsteder.
 
Vi oplevede gøgleri ved Pompidou centeret, så vandkunst på Place Igor STravinsky, var oppe i Eiffeltårnet (by night) og på rundvisning på Stade de France, og det var bare noget af det.
 
11.04.09 Mod Paris

11.04.09 Mod Paris

Det var en behagelig flyvetur med roligt vejr, selvom der var masser af skyer på vej mod Paris. I Charles de Gaulle lufthavnen så vi en af de vel efterhåndende legendariske Concorder opstillet. Så var det med tog ind mod Paris til vores lejlighed. I styrtende regn søgte vi efter et sted at spise (sen) aftensmad. Vi var godt trætte , da vi sent på aftenen nåede hjem igen. Dog ikke mere, end Lene lige synes, at nu skulle stolene i lejligheden have lyddæmpere under stolebenene.

12.04.09 Orangeriet

12.04.09 Orangeriet

Vi havde lagt en plan for de steder, som vi ville se denne gang. I dag skulle vi på Orangeriet. Orangeriet er et galleri med masser af malerier af Monet, blandt andet de ovale værelser med Monets kæmpemalerier. Vi tog afsted lidt om ad formiddagen (vi skulle jo lige sove ud fra rejseriet fra dagen før) og passerede undervejs Concordepladsen, gik op af Champs-Elysées og fik set Triumfbuen. Det var en fin tur i fint forårsvejr.

12.04.09 Tur ved Seinen

12.04.09 Tur ved Seinen

Fra Orangeriet gik turen over Concordepladsen, langs med Seinen og derefter op af Champs-Elysées og nåede frem til den gamle Triumfbue, hvor vi fik frokost.

13.04.09 Pere Lachaise

13.04.09 Pere Lachaise

Turens måske flotteste dag, hvad vejret angår. Om formiddagen tog vi til kirkegården Pere Lachaise , hvor mange store kunstenere som f.eks. Edith Piaf og Jim Morrison og andre kendte personer ligger begravet. Vores ben var godt trætte efter at have gået bakke op og bakke ned inde på kirkegården (den er rigtig meget kuperet). Vi var ret trætte, da til sidst spiste frokost på en restaurant lige overfor kirkegården.

13.04.09 Gøgleri

13.04.09 Gøgleri

Uden for Pompidou centeret stod en gøgler og underholdt med tryllekunster. Tip! Når du ser billedeserien, så klik hurtigt på pil til højre, så vil du næsten :-) se gøglerens optræden som en film.

14.04.09 Stade de France

14.04.09 Stade de France

Sidst, vi var i Paris, var der lukket for rundvisning på Stade de France. Denne gang var mere heldige.

14.04.09 Eiffeltårnet 'by night'

14.04.09 Eiffeltårnet 'by night'

Det er bare et flot syn at et oplyst Eiffeltårn, når mørket er faldet på.

15.04.09 Grande Galerie De L'évoluti

15.04.09 Grande Galerie De L'évoluti

Grande Galerie De L'évolution svarer til vores Zooloigiske museum. Det var bare lidt af en skuffelse, men så fik vi set dét.

15.04.09 Montmartre

15.04.09 Montmartre

Vi tog med Funiculairen op til Sacré Coeur. På markedspladsen 'Montmartre' var der masser af liv, og det blev søreme også til en enkelt pastis på en af de mange caféer.

16.04.09 Jurassic Park

16.04.09 Jurassic Park

Dagens store udflugtsmål var Grande Galerie d''Anatomie Comparée. Her så vi skeletter af dinoer og andre fortidsdyr fra dengang Jurassic Park ikke bare var en film.

16.04.09 Panthéon

16.04.09 Panthéon

Efter "Jurassic Park" vandrede vi videre mod Panthéon, hvor Frankrigs vigtigste personer gennem tiderne som f.eks. Victor Hugo, Alexandre Dumas og Marie Curie ligger begravet.

17.04.09 Musée du Vin

17.04.09 Musée du Vin

Sidste dag inden rejsen gik hjem til Danmark igen. Turen gik til vinmuseet. Vi havde lidt problemer med at finde det, da det lå for enden af nogle små gader uden særlig god skiltning (for os i hvert fald). Bemærk undervejs de gamle flasker vin.

bottom of page